tomoblogger.infoblog.sk

Otváranie šampanského nie je veda!

Publikované 04.06.2017 v 10:49 v kategórii Život nevidiaceho, prečítané: 36x

Spomínam si na strašiaky, ako by nevidiaci nemali otvárať šampanské. Nikto mi nedovolil otvoriť šampanské, vraj mi vystrelí oko. Ja som v Piatok v hoteli otvoril šampanské a som tu. Nemám ani zakrvavené oko, nebola ani obliatá izba, skrátka žiadna ujma. Ako na to? Pripravte si handru alebo uterák. Fľašu šampanského postavte rovno ako fľašu piva, bez akéhokoľvek nakláňania. Šampanské oddrôtujte tak, že taký drôtový akokeby krúžok točte do prava alebo do ľava. Skrátka, odkrúcajte ho ako šraubu. Keď drôty povolia, vezmite utierku alebo uterák a obaľte vrchnák. Pomaličky odkrúcajte a začujete mierne buchnutie ani rukou vám nehodí. A už je šampanské otvorené. Nepení ani netečie a to aj napriek tomu, že ide o šumivé víno. Ešte som neskúšal otvoriť šampanské tak, aby strelilo. Keby som to robil bez utierky, asi by som sa radšej otočil chrbtom, aby ma naozaj netrafilo do oka:). Ako šampanské znovu uzavrieť? Tam je korok, ktorý sa však už naspäť nezmestí. Dá sa však zastrúhať tak, aby sadol. Ak nemáte nôž, pomaly ho zastrúhate aj nechtami. nad smetným košom. Šampanské je vhodné vypiť do 24 hodín od jeho otvorenia. Čím dlhšie ho držíte, môže strácať svoju chuť. Sú aj experti, ktorí dokážu otvoriť šampanské šabľou, ale neskúšal by som to. Videl som to v novinách.

Komentáre

Celkom 0 kometárov

  • Neregistrovaný uživatel

    Meno: Prihlásiť sa

    Blog:

    Obsah správy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovedzte na otázku: Čo je dnes za deň?